Premier League kleurt rood

  1. Je kan er niet naast kijken, onze Rode Duivels zijn ‘hot’ op de transfermarkt. Voornamelijk in de Premier League loopt het vol met spelers van ons nationale elftal. Met de wintermercato in het vooruitzicht is de kans groot dat er na Nieuwjaar een nieuwe lading Belgen de oversteek maakt.
  2. Chelsea
  3. Afgelopen zomer werd Rode Duivel Eden Hazard voor niet minder dan €40 miljoen naar Chelsea gehaald. Hij is samen met Witsel, die naar Zenit trok, de duurste Belgische transfer aller tijden. Hazard was op dat moment de derde Belg die de Blues kwam versterken, na Romelu Lukaku en Thibaut Courtois. Niet veel later besloot eigenaar Abramovic ook Kevin De Bruyne erbij te halen. Daarnaast legde de Russische miljonair ook nog geld op tafel voor Edens broer Thorgan, die op uitleenbasis bij Zulte Waregem speelt, en de broertjes Musonda die overkwamen van Anderlecht. Maar de honger naar Belgische talenten lijkt nog niet gestild bij de Londenaars. De Blues bereiden immers een bod van £20 miljoen (€24 miljoen) voor om Everton-ster Marouane Fellaini binnen te rijven. Op dit moment is de kopbalsterke middenvelder een onmisbare schakel in de ploeg uit Liverpool. Als Everton het bod van Chelsea aanvaardt, zou hij al de negende Belg worden die de kleuren van de Champions League-winnaar zou verdedigen.
  4. Everton
    Naast Chelsea is ook Everton een thuisbasis aan het worden voor de Belgen. Op dit moment spelen Marouane Fellaini en Kevin Mirallas al voor de Toffies en nu lijkt coach David Moyes zijn zinnen gezet te hebben op Nacer Chadli. De Marokkaanse Belg speelt op dit moment voor Twente, maar ziet een stap hogerop zeker zitten. Twente daarentegen zal haar goudhaantje niet zo makkelijk laten gaan. Ze vragen minstens €7 miljoen voor de flankaanvaller, maar met het eventuele transfergeld van Marouane Fellaini zou dat bedrag geen probleem vormen voor Everton.
  5. Everton heeft niet enkel oog voor Chadli. Als de ploeg uit Liverpool Fellaini zou laten gaan, zullen ze een vervanger nodig hebben. In de zomer hebben ze al een bod van ongeveer €5 miljoen gedaan op Club Brugge-middenvelder Vadis Odjidja. Spijtig genoeg voor de Rode Duivel ging de deal niet door, omdat er pas na de transferdeadline een akkoord was. Verwacht wordt dus dat de Toffies deze transferperiode een tweede poging zullen ondernemen.
  6. Andere Belgen

    Simon Mignolet, doelman van Sunderland, wordt gelinkt aan Manchester United. In de wandelgangen van Old Trafford doet het gerucht de ronde dat Sir Alex Ferguson de jonge doelman op zijn verlanglijstje heeft staan. Ten slotte is er nog Christian Benteke. De targetman van Aston Villa heeft na zes maanden Premier League al heel wat scouts verbaasd. Toch zal coach Lambert de Congolese Belg deze winter nog niet laten gaan. Op dit moment is hij van een te grote waarde.

Leave a comment